Ik kan veel vertellen over waarom je naar een workshop moet komen, maar de beste overtuigingskracht komt van deelnemers en hun ervaring met de methode, lees hier hun reacties:
Our Team
Shiny happy people
"De WHM workshop bij Tom Stijven was voor mij een super ervaring. "
Tom is een zeer sympathieke en gedreven gastheer.
Vanuit zijn WH kennis geeft hij een prima introductie. Je gaat naar huis met voldoende achtergrond informatie en praktische tips.
Door de "niets moet" sfeer die er hangt verlegd iedereen zijn grens om in het ijsbad te stappen."


Grts
Peter Geudens
image-305310-isa_meer.jpg
Isabel


image-150232-2016-08-27_16.36.34.w640.jpg
Riet
workshop Zottegem augustus 2016

Tom brengt rust. 
Rust in je hoofd, rust rondom jou.
Ik ben een koukleum… écht.
Enkel met een zware hittegolf zal je me in minder dan 5 minuten het zwembad zien ingaan… een verwarmd zwembad weliswaar.
Een ijskoud meer van Bütgenbach in putteke winter is dus op zijn zachtst uitgedrukt een uitdaging.
En toch… in januari 2019 nam ik deel aan een Winterbelevingsweekend met Just Breathe.
Een weekend opgebouwd rond de Wim Hof methode: ademhaling, koude blootstelling, en de kracht van je eigen hoofd en lijf.
Een weekend vol afwisseling dus… en vol uitdaging.
Gewapend met ademhalingstechnieken en oppeppende mede-lotgenoten, was het op dag 1 tijd voor een “duik” in het meer. Vol goede moed… ging ik tot de billen in het water. Het lukte me niet: mijn gedachten gingen alle kanten uit. Mijn ademhaling was om zeep. KOU!!! ERUIT!!!
Volgende keer beter dus…. 
En ja hoor, in de namiddag had ik een betere focus. Maar mijn ademhaling kreeg ik echter niet onder controle.
Paniek! Verder dan mijn buik geraakte ik niet. De kalmte was ver te zoeken.
Hoe deden die anderen dat dan? Rustig blijven leek makkelijker gezegd dan gedaan.
Aan de ene kant trots op de vordering, maar aan de andere kant toch wel teleurgesteld. Met dat gevoel kroop ik mijn bed in.
Toen we de tweede dag opnieuw naar het meer afzakten, besloot ik Tom’s coaching toch in te roepen.
Vanaf het moment dat ik het water naderde, bracht hij mijn focus naar mijn ademhaling en naar mijn eigen kracht.
Niet meer naar de angst voor het water, de schrik van de ijzige kou.
Het leek alsof hij in mijn hoofd kon kijken en me met de juiste woorden vooruit kon drijven.
Rust, kalmte, … De kleine paniekaanval toen het water mijn borst bereikte, kon Tom met enkele woorden de kop indrukken. Mijn ademhaling werd weer regelmatig. 
Wat een verschil! Ik slaagde er zelfs in even te blijven zitten, ondergedompeld tot borsthoogte, en te “genieten”. 
Trots & krachtig, zo voelde ik me nadien.
Uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, maar zonder de coaching van Tom was het me niet gelukt.
Hij is de brug tussen “twijfelen aan je eigen kunnen” en “geloven in jezelf”.
Het is een weekend geweest waarbij ik veel heb opgestoken over wat je met je ademhaling allemaal kan bereiken, wat de effecten kunnen zijn. Een weekend over geloven in je EIGEN kracht. Die adem heb je altijd bij je… gebruik ‘m goed 

Isabel Van de Weyenberg
...want de workshop heeft mijn leven echt veranderd.
Ik heb veel meer vertrouwen in mijn eigen geest en lijf, en in het leven zelf,
en veel minder snel stress, spanningen, angsten, paniek, moe, machteloos...
Echt een heel groot verschil...
Ik voel me veel sterker en dichter bij mezelf.
Eigenlijk over het algemeen meer eigenwaarde en zelfcontrole,
waardoor ik alles wat realistischer kan zien, en meer op afstand.
En waardoor ik dus minder meegesleept word in de drukke buitenwereld.
Het is alsof ik nu eindelijk zelf aan het stuur zit van mijn leven.
Nu voel ik ook pas echt dat ik aanwezig ben in mijn lijf,
in plaats van constant te vluchten naar de jungle in mijn hoofd.
Diepe zucht, van opluchting...

​Riet


Tom legt de methode heel goed en op een no-nonsense manier uit. Ik was meteen overtuigd om er verder mee aan de slag te gaan.

Ik neem sowieso iedere dag een koude douche, soms een bad en let er op om meer koude-gewenning momenten in mijn leven in te lassen. De ademhalingstechniek is een vast onderdeel van mijn dagelijks meditatie-moment geworden. Ik ervaar onmiddellijk een diepere en meer gefocuste meditatie wanneer ik start met de Wim Hof ademhalingstechniek.

Veel succes Tom,
Mvg,
Sarah
Mijn persoonlijke ervaring met de WHM: 
Leren kennen via de Vice documentaire ’The Ice Man’ op een moment dat ik me, na een jaar overwerkt geweest te zijn, nog steeds niet goed in mijn vel voelde. Ik kreeg mijn oude energieniveau maar niet terug op peil.
Na het zien van de documentaire direct de koude douches en ademhalingstechnieken uitgeprobeerd. Na 3 dagen voelde ik me veel beter dan dat ik me het laatste anderhalf jaar had gevoeld. Dit kon geen toeval zijn.
 
Opgezocht waar en wanneer de WHM werd onderricht, en zo kwam ik bij Tom Stijven terecht. Mezelf ingeschreven voor de kennismakingsworkshop en daar kennis gemaakt met mijn eerste echte ijsbad  :-)
Ik ben toen aan de slag gegaan om thuis zelf een koudwatertank te bouwen waarvan ik de temperatuur constant onder de 4°C kon houden. Deze werd met wisselende intensiteit gebruikt, maar zoals met zoveel zaken verwaterde het consequent gebruik er na een tijdje van.
 
De vervolgworkshop die Tom ging organiseren aan het stuwmeer van Bütchenbach was de ideale motivatie om me er terug wat meer mee bezig te houden en me er nog wat in te verdiepen.
Dat weekend was meer dan geslaagd voor mij en de opgedane energie was duidelijk voelbaar na 2 dagen met koude technieken en ademhalingsoefeningen bezig geweest te zijn. 
Na thuiskomst toch weer een tijdje dagelijks met de ademhalingsoefeningen en mijn koudwaterbad aan de slag gegaan. Weekend had echt motiverend gewerkt en mede door de prachtige locatie en goede accommodatie een echte aanrader!
 
Het doet echt iets met je lichaam. Zelfs als je niet met een medisch probleem sukkelt ervaar je de voordelen ervan. Het is zeker geen placebo- effect of massahysterie die dat gevoel teweegbrengen ;-)
Eens je door de eerste koude shock door bent, wordt de koude je warme vriend en plukt je lichaam en geest de voordelen van deze methode.
 
 
Met warme groeten,
Kurt Bertels​
image-167216-IMG_20160911_160414.w640.jpgNa een rug operatie was ik wat kilotjes bij gekomen en had ik het moeilijk om de draad op te nemen. Door deze workshop heb ik terug de motivatie en gedrevenheid bekomen om mij terug te herpakken. Het vernieuwende binnen deze workshop... leren ademen en uw lichaam tot rust brengen heeft mij enorm gestimuleerd waardoor ik momenteel terug op mijn gezond gewicht zit en terug sportief bezig ben.  De persoonlijke begeleiding van Tom is iets wat mij dagdagelijks blijft triggeren.  Voel jij je niet goed in je vel om welke reden dan ook.. volg eens een workshop... je kan er niet mee verliezen.. je kan er alleen maar beter van worden.. Just do it.

Groetjes luc Het ijsbad is nog steeds niets voor mij 

Ademhaling deed ik in het begin..... toen  natuurlijk weer niet meer..... maar ik kreeg weer spanningen in mijn lichaam, ik voelde mijn bloed precies overal stromen........ ik dacht - ik ga elke morgen even HOFademhalingsoefeningen doen en ik moet zeggen de trillingen of hoe ik het moet benoemen in mijn lichaam waren na een kleine week verdwenen. 
Op blote voeten wandelen deed ik al, maar na een sessie bij jou gevolgd te hebben wandel ik elke dag een paar minuten over de gazon 's morgens - koude + aanraken van de aarde en ik voel me er goed bij.

Waarom anderen een sessie moeten komen volgen, als ze alle voordelen lezen zouden ze zot zijn om het niet te doen, maar het ALLERbelangrijkste is dat ze mee op weekend gaan in november en januari.

Groetjes,
DanjelReactie:
Eigenlijk een antwoord op mijn gebeden: geen nood om ergens in te geloven of om een nieuwe levensstijl aan te meten. Enkele simpele stappen die mij nu al anderhalf jaar helpen een beter immuunsysteem te hebben.
Een aanrader!

Met vriendelijke groeten

Nancy & Nelis
Dhuyvetter - Vilijn
image-152920-2016-10-16_16.31.54.w640.jpgNa een lange zoektocht naar een oplossing voor mijn vermoeidheidsprobleem, waarbij nergens een duidelijk antwoord kon gegeven worden op de vraag wat de oorzaak hiervan was, kwam ik “via-via” terecht op de workshop van Tom in oktober 2016.

Het was een zeer fijne groep met veel gelijkgestemde zielen maar toch ook van allerlei slag : lotgenoten in moe-zijn of zich niet goed voelen, nieuwsgierigen die wel eens wat meer wilden weten over het wat en hoe van de Wim Hof Methode, instructeurs enz. … .
De uitleg van Tom was zeer duidelijk en de workshop goed gestructureerd. De eerste fysische ervaringen met de ademhalingstechniek waren echt een openbaring ; hoe je met zuurstof zulk een effect kan krijgen. Het was ongelooflijk. Er volgden nog enkele basis-yoga oefeningen en een blote- voeten-wandeling door het bos, om te eindigen met het befaamde ijsbad. 
We trotseerden met zijn allen twee tot soms drie maal de ijskoude temperatuur en voelden ons achteraf echte helden, en herboren mensen.

Sinds die workshop probeer ik elke dag de ademhalingstechnieken te doen, ’s morgens na het opstaan, gevolgd door yoga-turnoefeningen in de tuin en/of een wandeling door het bos en afsluitend een koude douche. Zo kan ik de nieuwe dag beginnen boordevol energie. 

Ik volgde later ook nog een stage-weekend met Tom en zijn ploeg in Bütgenbach, in februari van dit jaar. Ook dit was een TOP-ervaring met een zeer boeiende groep mensen waar we verder werden ingeleid in de wereld van Wim Hof  : ademhalingsoefeningen, yoga, een wandeling in korte broek en ontbloot bovenlichaam bij vriestemperatuur (3u rond het meer), zwemmen in het dichtgevroren meer, sauna en lekker (gezond) eten.

Let wel op ; het is niet al rozengeur en maneschijn! Er blijven zich zeker nog slechtere dagen aanbieden, maar dankzij deze technieken sta je sterker om dips te overwinnen . Het is ook zeer belangrijk op je voeding te letten, zonder te overdrijven en op de manier waar je je goed bij voelt. Voor mij persoonlijk betekent dat het beperken van suikers en alcohol, producten die me steeds opnieuw zuur opbreken  (bijvoorbeeld na een uitbundig weekend) .

Dus : voor allen die op zoek zijn naar meer energie, een grotere weerstand en over het algemeen een positiever leven, één adres > Tom Stijven …  hoewel, stijf kan je hem niet noemen, eerder een “crazy monkey?" … .
Alleszins een grote meneer die alle respect verdient.

Luc Smet


Allereerst wilde ik je nog eens graag en van harte bedanken voor deze fijne namiddag.
Liesbeth en ik hebben je leren kennen als een warm en innemend man.
Wat je bracht, bracht je met passie. En precies daardoor ook erg geloofwaardig.
Behalve dat hoorde ik in wat je vertelde heel wat interessante aanvullingen op de dingen die ik in de eerste 5 lessen van de online cursus geleerd heb.
Dus zeker weten een toffe ervaring. Dankjewel.
En ik zou zeggen, ga hier maar lekker lang mee door. Je doet iets erg waardevols!
met 'warme' groeten,
Paul

Ik douchte al koud en de workshop heeft me hier meer inzicht in gegeven. Het is een ideale manier om je lijf beter te leren kennen en aan te sterken van binnenuit. De workshop is duidelijk, je kan ermee aan de slag thuis en het ijsbad zelf, is een beleving natuurlijk. Een aanrader!

Veel succes!

Warme groetjes,

Sofie Verheirstraeten
De Wim Hof methode workshop heeft mij als persoon met fibromyalgische klachten,ziekte v Lyme en Epstein Barr zeer veel geholpen richting genezing!
 Het is nog elke dag onderdeel van mijn ochtendritueel en zal het blijven! Echte aanrader voor iedereen die zijn energielevel wil verhogen en iets goeds voor zijn/haar gezondheid wil doen!
> Paulien 
Beoefen de methode dagelijks sinds januari en merk alreeds grote verschillen. Namelijk geen huisstofmijtallergie meer, verhoogde immuniteit en een algehele gewaarwording van meer energie te hebben.

groeten,
Ive
"Ik heb deelgenomen aan een workshop van Wim Hoff bij Tom omdat ik graag wilde leren om koude douches te nemen. Voor de workshop lukte mij dit maar heel af en toe en ik vond dat heel moeilijk. Na de workshop lukt het mij om bijna elke ochtend na de warme douche een koude douche te nemen.
Tom begeleidde de workshop heel goed. Hij heeft zelf heel goede resultaten met de Wim Hoff methode en kan deze dan ook oprecht enthousiast delen." 
groeten,
Els
Tom legt de methode heel goed en op een no-nonsense manier uit. Ik was meteen overtuigd om er verder mee aan de slag te gaan.

Ik neem sowieso iedere dag een koude douche, soms een bad en let er op om meer koude-gewenning momenten in mijn leven in te lassen. De ademhalingstechniek is een vast onderdeel van mijn dagelijks meditatie-moment geworden. Ik ervaar onmiddellijk een diepere en meer gefocuste meditatie wanneer ik start met de Wim Hof ademhalingstechniek.

Veel succes Tom,
Mvg,
Sarah