Getuigenissen

Tom is een hartelijke persoon die weet hoe zijn omgeving en de deelnemers veilig te stellen daar waar je bij het ijsbad de nodige ondersteuning nodig hebt.
Zijn verhaal is inspirerend om andere mensen die te kampen hebben met identieke klachten door te verwijzen naar zijn workshop, wat ik in ieder geval zal doen.
het was een boeiende workshop die naar meer smaakt …

Tom Stijven en de Wim hof methode is aan ieder aan te bevelen die bewuster wilt ademen en daar alle benefits van uit wil halen, zeker het ijsbaden 🙂

20 November, 2023

Life changing experience

23 April, 2023
Ijsbad

Tom brengt rust.
Rust in je hoofd, rust rondom jou.

Ik ben een koukleum… écht.
Enkel met een zware hittegolf zal je me in minder dan 5 minuten het zwembad zien ingaan… een verwarmd zwembad weliswaar.

Een ijskoud meer van Bütgenbach in putteke winter is dus op zijn zachtst uitgedrukt een uitdaging.

En toch… in januari 2019 nam ik deel aan een Winterbelevingsweekend met Just Breathe.
Een weekend opgebouwd rond de Wim Hof methode: ademhaling, koude blootstelling, en de kracht van je eigen hoofd en lijf.
Een weekend vol afwisseling dus… en vol uitdaging.

Gewapend met ademhalingstechnieken en oppeppende mede-lotgenoten, was het op dag 1 tijd voor een “duik” in het meer. Vol goede moed… ging ik tot de billen in het water. Het lukte me niet: mijn gedachten gingen alle kanten uit. Mijn ademhaling was om zeep. KOU!!! ERUIT!!!

Volgende keer beter dus….
En ja hoor, in de namiddag had ik een betere focus. Maar mijn ademhaling kreeg ik echter niet onder controle.
Paniek! Verder dan mijn buik geraakte ik niet. De kalmte was ver te zoeken.
Hoe deden die anderen dat dan? Rustig blijven leek makkelijker gezegd dan gedaan.

Aan de ene kant trots op de vordering, maar aan de andere kant toch wel teleurgesteld. Met dat gevoel kroop ik mijn bed in.
Toen we de tweede dag opnieuw naar het meer afzakten, besloot ik Tom’s coaching toch in te roepen.
Vanaf het moment dat ik het water naderde, bracht hij mijn focus naar mijn ademhaling en naar mijn eigen kracht.
Niet meer naar de angst voor het water, de schrik van de ijzige kou.
Het leek alsof hij in mijn hoofd kon kijken en me met de juiste woorden vooruit kon drijven.
Rust, kalmte, … De kleine paniekaanval toen het water mijn borst bereikte, kon Tom met enkele woorden de kop indrukken. Mijn ademhaling werd weer regelmatig.
Wat een verschil! Ik slaagde er zelfs in even te blijven zitten, ondergedompeld tot borsthoogte, en te “genieten”.
Trots & krachtig, zo voelde ik me nadien.

Uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, maar zonder de coaching van Tom was het me niet gelukt.
Hij is de brug tussen “twijfelen aan je eigen kunnen” en “geloven in jezelf”.

Het is een weekend geweest waarbij ik veel heb opgestoken over wat je met je ademhaling allemaal kan bereiken, wat de effecten kunnen zijn. Een weekend over geloven in je EIGEN kracht. Die adem heb je altijd bij je… gebruik ‘m goed 

Isabel Van de Weyenberg

Het ijsbad is nog steeds niets voor mij 

Ademhaling deed ik in het begin….. toen natuurlijk weer niet meer….. maar ik kreeg weer spanningen in mijn lichaam, ik voelde mijn bloed precies overal stromen…….. ik dacht – ik ga elke morgen even HOFademhalingsoefeningen doen en ik moet zeggen de trillingen of hoe ik het moet benoemen in mijn lichaam waren na een kleine week verdwenen. 

Op blote voeten wandelen deed ik al, maar na een sessie bij jou gevolgd te hebben wandel ik elke dag een paar minuten over de gazon ‘s morgens – koude + aanraken van de aarde en ik voel me er goed bij.

Waarom anderen een sessie moeten komen volgen, als ze alle voordelen lezen zouden ze zot zijn om het niet te doen, maar het ALLERbelangrijkste is dat ze mee op weekend gaan in november en januari.

Groetjes,

Danjel

Ik douchte al koud en de workshop heeft me hier meer inzicht in gegeven. Het is een ideale manier om je lijf beter te leren kennen en aan te sterken van binnenuit. De workshop is duidelijk, je kan ermee aan de slag thuis en het ijsbad zelf, is een beleving natuurlijk. Een aanrader!

Veel succes!

Warme groetjes,

Sofie Verheirstraeten

De Wim Hof methode workshop heeft mij als persoon met fibromyalgische klachten,ziekte v Lyme en Epstein Barr zeer veel geholpen richting genezing!
Het is nog elke dag onderdeel van mijn ochtendritueel en zal het blijven! Echte aanrader voor iedereen die zijn energielevel wil verhogen en iets goeds voor zijn/haar gezondheid wil doen!
Paulie

Beoefen de methode dagelijks sinds januari en merk alreeds grote verschillen. Namelijk geen huisstofmijtallergie meer, verhoogde immuniteit en een algehele gewaarwording van meer energie te hebben.

groeten,

Ive

Ik heb deelgenomen aan een workshop van Wim Hoff bij Tom omdat ik graag wilde leren om koude douches te nemen. Voor de workshop lukte mij dit maar heel af en toe en ik vond dat heel moeilijk. Na de workshop lukt het mij om bijna elke ochtend na de warme douche een koude douche te nemen.
Tom begeleidde de workshop heel goed. Hij heeft zelf heel goede resultaten met de Wim Hoff methode en kan deze dan ook oprecht enthousiast delen.” 

groeten,

Els

Hallo,
Ik genoot met volle teugen van deze workshop. Wim zorgde voor een warme ontvangst en beantwoordde alle vragen tijdens de workshop.
Wim deelt zijn enorme kennis over de ademhaling en doet dit op een bezielde manier. Je hangt aan zijn lippen. Het nodigt mij uit om verder te gaan met de Wim Hof methode.
Met een enthousiasme en een enorme professionaliteit leidde hij ons door de namiddag, dit met oog voor de groep en op elk individu. Tijdens het ijsbad ondersteunde hij mij op een rustige, professionele manier. Een aanrader! Wim Hof heeft er nu een fan bij!
Groetjes,

19 November, 2023

Wonderful, wonderful teacher. Tom both has an indepth knowledge of the physiology of breathing/the cold and the importance of mental strength. He conveys science, (self) compassion and a lot of support.

Workshop had a good balance of theory and practice. Went back home feeling so strong and inspired.

 

25 June, 2023

Tom is very inspiring, down to earth and extremely warm even when he puts you in the cold water?
The weekend was mindblowing and I can still hear his voices encouraging me through the whole proces.
Thank you Tom

 

21 February, 2023

Indien je het gevoel zou hebben dat de Wim Hof techniek jou op één op andere manier zou kunnen helpen, volg dan zeker dit buikgevoel en ga er gewoon voor!!!

Ik en mijn vrouw hebben zo een levensveranderend weekend meegemaakt in Bütgenbach.

Dankzij het ongelooflijk warme en veilige gevoel dat Tom en zijn vrouw Sonja creëerden, hebben we individueel en als koppel een heel mooie transformatie mogen ondergaan. Bovendien zijn ze heel behulpzaam en gastvrij en ook heel fijn om gewoon mee te praten en plezier te maken.

De verschillende ademhalingstechnieken werden heel correct en duidelijk uit de doeken gedaan, en de koude-ervaringen in het meer aan het verblijf waren magisch.

Tijdens het weekend zijn er bij alle aanwezigen zoveel mooie dingen gebeurd in een veilige omgeving waarin alles mag en niets moet (iets waar Tom en Sonja ons steeds aan herinnerden).

En als kers op te taart verblijf je dan ook nog in een prachtig gebouw met uitzicht op de bossen en het meer vanuit de woonkamer met gezellige bar en kachel, de kok Peter voorziet je van lekker eten, de kamers zijn heel netjes en de sauna en jacuzzi zorgden voor gezellige momenten samen.

Hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke ervaring,

 

16 December, 2022

Nooit gedacht dat ik in een bad met ijs zou gaan zitten aan het begin van de workshop. Maar zo zie je maar wat je zelf kan bereiken met een enthousiaste instructeur . Top ervaring voor herhaling vatbaar .

30 September, 2019

Tom Stijven gave a very inspirational workshop- he explained the method in a very simple and clear way-he was very careful in not pushing people beyond their limits and very respectful and responsible towards participants- I felt in very good hands!

23 April, 2018

Na een lange zoektocht naar een oplossing voor mijn vermoeidheidsprobleem, waarbij nergens een duidelijk antwoord kon gegeven worden op de vraag wat de oorzaak hiervan was, kwam ik “via-via” terecht op de workshop van Tom in oktober 2016.

Het was een zeer fijne groep met veel gelijkgestemde zielen maar toch ook van allerlei slag: lotgenoten in moe-zijn of zich niet goed voelen, nieuwsgierigen die wel eens wat meer wilden weten over het wat en hoe van de Wim Hof Methode, instructeurs enz. … .

De uitleg van Tom was zeer duidelijk en de workshop goed gestructureerd. De eerste fysische ervaringen met de ademhalingstechniek waren echt een openbaring ; hoe je met zuurstof zulk een effect kan krijgen. Het was ongelooflijk. Er volgden nog enkele basis-yoga oefeningen en een blote- voeten-wandeling door het bos, om te eindigen met het befaamde ijsbad. 

We trotseerden met zijn allen twee tot soms drie maal de ijskoude temperatuur en voelden ons achteraf echte helden, en herboren mensen.

Sinds die workshop probeer ik elke dag de ademhalingstechnieken te doen, ’s morgens na het opstaan, gevolgd door yoga-turnoefeningen in de tuin en/of een wandeling door het bos en afsluitend een koude douche. Zo kan ik de nieuwe dag beginnen boordevol energie. 

Ik volgde later ook nog een stage-weekend met Tom en zijn ploeg in Bütgenbach, in februari van dit jaar. Ook dit was een TOP-ervaring met een zeer boeiende groep mensen waar we verder werden ingeleid in de wereld van Wim Hof : ademhalingsoefeningen, yoga, een wandeling in korte broek en ontbloot bovenlichaam bij vriestemperatuur (3u rond het meer), zwemmen in het dichtgevroren meer, sauna en lekker (gezond) eten.

Let wel op ; het is niet al rozengeur en maneschijn! Er blijven zich zeker nog slechtere dagen aanbieden, maar dankzij deze technieken sta je sterker om dips te overwinnen . Het is ook zeer belangrijk op je voeding te letten, zonder te overdrijven en op de manier waar je je goed bij voelt. Voor mij persoonlijk betekent dat het beperken van suikers en alcohol, producten die me steeds opnieuw zuur opbreken (bijvoorbeeld na een uitbundig weekend) .

Dus : voor allen die op zoek zijn naar meer energie, een grotere weerstand en over het algemeen een positiever leven, één adres > Tom Stijven … hoewel, stijf kan je hem niet noemen, eerder een “crazy monkey?” … .

Alleszins een grote meneer die alle respect verdient.

Luc Smet

Allereerst wilde ik je nog eens graag en van harte bedanken voor deze fijne namiddag.

Liesbeth en ik hebben je leren kennen als een warm en innemend man.

Wat je bracht, bracht je met passie. En precies daardoor ook erg geloofwaardig.

Behalve dat hoorde ik in wat je vertelde heel wat interessante aanvullingen op de dingen die ik in de eerste 5 lessen van de online cursus geleerd heb.

Dus zeker weten een toffe ervaring. Dankjewel.

En ik zou zeggen, ga hier maar lekker lang mee door. Je doet iets erg waardevols!

met ‘warme’ groeten,

Paul

Eigenlijk een antwoord op mijn gebeden: geen nood om ergens in te geloven of om een nieuwe levensstijl aan te meten. Enkele simpele stappen die mij nu al anderhalf jaar helpen een beter immuunsysteem te hebben.

Een aanrader!

Met vriendelijke groeten

Nancy & Nelis

Dhuyvetter – Vilijn

Mijn persoonlijke ervaring met de WHM:
Leren kennen via de Vice documentaire ’The Ice Man’ op een moment dat ik me, na een jaar overwerkt geweest te zijn, nog steeds niet goed in mijn vel voelde. Ik kreeg mijn oude energieniveau maar niet terug op peil.
Na het zien van de documentaire direct de koude douches en ademhalingstechnieken uitgeprobeerd. Na 3 dagen voelde ik me veel beter dan dat ik me het laatste anderhalf jaar had gevoeld. Dit kon geen toeval zijn.
 
Opgezocht waar en wanneer de WHM werd onderricht, en zo kwam ik bij Tom Stijven terecht. Mezelf ingeschreven voor de kennismakingsworkshop en daar kennis gemaakt met mijn eerste echte ijsbad 🙂
Ik ben toen aan de slag gegaan om thuis zelf een koudwatertank te bouwen waarvan ik de temperatuur constant onder de 4°C kon houden. Deze werd met wisselende intensiteit gebruikt, maar zoals met zoveel zaken verwaterde het consequent gebruik er na een tijdje van.
 
De vervolgworkshop die Tom ging organiseren aan het stuwmeer van Bütchenbach was de ideale motivatie om me er terug wat meer mee bezig te houden en me er nog wat in te verdiepen.
Dat weekend was meer dan geslaagd voor mij en de opgedane energie was duidelijk voelbaar na 2 dagen met koude technieken en ademhalingsoefeningen bezig geweest te zijn.
Na thuiskomst toch weer een tijdje dagelijks met de ademhalingsoefeningen en mijn koudwaterbad aan de slag gegaan. Weekend had echt motiverend gewerkt en mede door de prachtige locatie en goede accommodatie een echte aanrader!
 
Het doet echt iets met je lichaam. Zelfs als je niet met een medisch probleem sukkelt ervaar je de voordelen ervan. Het is zeker geen placebo- effect of massahysterie die dat gevoel teweegbrengen 😉
Eens je door de eerste koude shock door bent, wordt de koude je warme vriend en plukt je lichaam en geest de voordelen van deze methode.
  
Met warme groeten,
Kurt Bertels​

Tom legt de methode heel goed en op een no-nonsense manier uit. Ik was meteen overtuigd om er verder mee aan de slag te gaan.

Ik neem sowieso iedere dag een koude douche, soms een bad en let er op om meer koude-gewenning momenten in mijn leven in te lassen. De ademhalingstechniek is een vast onderdeel van mijn dagelijks meditatie-moment geworden. Ik ervaar onmiddellijk een diepere en meer gefocuste meditatie wanneer ik start met de Wim Hof ademhalingstechniek.

Veel succes Tom,

Mvg,

Sarah

Tom has a lot of knowledge and is eager to share it with his clients.
He did a fantastic job to guide us through the first ice bad. We did it as a family and also the children found it a great experience.
Thanks you.

23 October, 2023

Tom heeft ons op een fijne manier meegenomen in het fundamentals verhaal van de WHM. Hij hanteert hierbij een no-nonsense wijze wat mij meteen een gerust gevoel gaf.
Hij heeft een rijke ervaring aan verschillende boeiende ademhalingsmethoden en geeft daarover ook een degelijke, verstaanbare en correcte uitleg.
Het begeleiden van de ademhalingsoefening en het ijsbad pakt hij professioneel aan en met de nodige kwinkslag af en toe kan hij ook wel de cursisten boeien.

13 March, 2023

Magnificent instructor, simply the best!

20 February, 2023

Wonderfull expierence
Fun activity’s without any pressure in warm and peacefull environment.

6 February, 2022

Tom bood de perfecte mix aan van activatie, geruststelling, aanmoediging en self empowerment. Een fantastische coach!

5 February, 2022

I was really curious to discover how it would be, and I am totally more than satisfied with how Tom Stijven and his lovely wife took care of everything.
Great experience!

9 March, 2020
It was amazing, I never thought I could this with only breath control

30 September, 2019
It was great! Next winter I go for a weekend

20 May, 2019
19 March, 2018