Aanbod particulieren

WHM Fundamentals Workshop

Ijsbad

Privé
Workshop

1 op 1 Begeleiding

Adem
Cirkels

Ijsbad

Ademdagen

Belevingsdagen

Belevingsdagen

WHM Fundamentals Workshop

Ijsbad

Privé Workshop

1 op 1 Begeleiding

Adem Cirkels

Ijsbad

Ademdagen

Belevings-
dagen

Belevingsdagen

Workshops

Getuigenis

“Tom heeft ons op een fijne manier meegenomen in het fundamentals verhaal van de WHM.

Hij hanteert hierbij een no-nonsense wijze wat mij meteen een gerust gevoel gaf.

Hij heeft een rijke ervaring aan verschillende boeiende ademhalingsmethoden en geeft daarover ook een degelijke, verstaanbare en correcte uitleg.

Het begeleiden van de ademhalingsoefening en het ijsbad pakt hij professioneel aan en met de nodige kwinkslag af en toe, kan hij ook wel de cursisten boeien.”

Pascal Bleyen, 13 maart 2023

koudetherapie

Wim Hof Methode Fundamentals

De Wim Hof methode is een simpele, makkelijk toepasbare, wetenschappelijk onderbouwde manier om gelukkiger, gezonder en sterker te worden. Onze levensstijl heeft ons vervreemd van ons lichaam en de natuur, hierdoor verliezen we onze oeroude overlevingsmechanismen en onze innerlijke kracht.

Tijdens deze 4 uur durende workshop gaan we aan de slag met de 3 pijlers van de Wim Hof methode:

Ademhaling, koudeblootstelling en mindset.

De WHM ademhalingsroutine helpt je brein om makkelijker te schakelen tussen rust en actie. Door regelmatige toepassing ervaar je meer innerlijke rust, minder stress en betere slaap.

Koudeblootstelling heeft veel gezondheidsvoordelen waaronder de aanmaak van bruin vet om jezelf beter te verwarmen, het verhoogt je metabolisme wat gewichtsverlies bevordert, vermindert ontstekingen en versterkt je immuunsysteem. Daarbovenop geeft het je een mentale boost door de aanmaak van endorfines, je gelukshormoon (die ook pijnstillend werken).

Mindset, de derde pijler is eigenlijk de basis voor de andere 2. De ademhaling en de koudeblootstelling vereisen, geduld, toewijding en daadkracht om ze toe te passen en op die manier te leren hoe je door moeilijke momenten in je leven geraakt.

Inschrijven voor deze workshops kan online via mijn instructeurspagina op het Wim Hof  platform

Privé Workshops

Naast de activiteiten die je op de kalender vindt, bestaat er ook de mogelijkheid om een privé workshop te organiseren voor jouw familie, vriendengroep of sportclub op een locatie naar keuze.

Verschillende workshops zijn mogelijk:

 • Basisademhaling
 • Ademhaling als afstandsbediening van je brein
 • Workshops specifiek voor betere sportprestaties
 • Workshops met of zonder ijsbad

Een workshop volledig afgestemd op jouw behoeftes en die van jouw publiek.

Neem contact op voor prijzen, meer info of om een sessie in te plannen

1 op 1 begeleiding

Heb je specifieke gezondheidsklachten of vind je het niet fijn om in groep aan de slag te gaan?

Dan kan je een afspraak boeken voor persoonlijke begeleiding. Of je nu last hebt van chronische pijn, hyperventilatie, burn-outklachten, emotionele bagage of je sportprestaties wil verbeteren. Tijdens een privé sessie wordt alle kennis gebruikt uit WHM, Oxygen Advantage, Breatheology, bewust verbonden ademen en Pranayama om jou zo efficiënt mogelijk te helpen.

Boek losse sessies zonder verplichtingen, precies wat jij nodig hebt, niet meer of niet minder. Deze sessies gaan door in de praktijk te Mol.

Jouw investering: 75 euro/uur incl. btw

Plan voor deze sessies telefonisch een afspraak in.

Ademcirkels

Deze transformerende en helende ademcirkels kunnen zowel in de praktijk doorgaan als op verplaatsing.

Heb jij interesse en een ruimte beschikbaar om een ademcirkel te laten doorgaan? Contacteer ons dan voor meer info.

Ervaar de transformerende kracht van bewust verbonden ademen onder deskundige begeleiding.

Bewust verbonden ademen in groep

Tijdens een ademcirkel gaan we in groep bewust verbonden ademen, dit is een ademtechniek die tot doel heeft om op een eenvoudige wijze contact te maken met je levensenergie.

Tijdens een ademsessie laat je bewust de pauze tussen je in- en uitademing weg. Je ademhaling verdiept en maakt je bewust hoe je op dit moment in het leven staat. Met deze techniek kan  je emotionele bagage en spanningen vrij maken. Loslaten wat niet meer bij je past en/of door blokkades heen ademen. Bewust verbonden ademen geeft ruimte tot verandering, transformatie en heling.

Deze ademcirkels zijn onder de professionele begeleiding van  Sonja Blommaert van Breathreflection, een ervaren energetisch ademtherapeut.

Ontdek de data van de ademcirkels en boek meteen online om je deelname te reserveren.

Ademdagen

Tijdens een ademdag laten Sonja en Tom Stijven je kennismaken met een diversiteit aan ademtechnieken om je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.

Wat komt er aan bod?

 • We analyseren je ademhaling
 • Geven je inzicht en tips om je automatische piloot bij te sturen
 • Geven je oefeningen die je kan gebruiken om je mentale en fysieke toestand te controleren
 • Leren je technieken rond ‘ademhaling als afstandsbediening van je brein’

Na een gezonde lunch laten wij je kennismaken met het ijsbad, de ideale manier om te leren baas te blijven in je hoofd onder moeilijke omstandigheden en om te leren accepteren wat je niet kan veranderen.

Als afsluiter van de dag gaan we samen tijdens een ademcirkel een uur bewust verbonden ademen om emotionele bagage los te laten en door blokkades te geraken.

Kortom een goed gevulde dag met veel info en ervaringen die je op weg helpen naar een gelukkigere en sterkere versie van jezelf.

Jouw investering: 189 euro/pp incl. btw, lunch en drankjes

Tom Stijven

Belevingsdagen

Tijdens dit 4-daags evenement van vrijdagavond tot maandagnamiddag combineren Sonja Blommaert en Tom Stijven al hun kennis om jou steviger en sterker in je schoenen te laten staan. Leer jouw ademhaling correct gebruiken om je gezondheid te ondersteunen.

Alles draait om het leven in het hier en nu, uit je hoofd geraken om weer thuis te komen bij jezelf in connectie met je lichaam.

Er zijn edities voor gemengde groepen maar ook een “female only” editie

Belevingsdagen

Wat staat er op het programma?

 • Ademhalingstechnieken
 • Koude training dmv dips in het meer
 • Het er ervaren van een koudewandeling
 • ’s Ochtends de dag begroeten op blote voeten in het gras (of de sneeuw)
 • Verbind met elkaar bij het haardvuur
 • Geniet van de warmte van de sauna of jacuzzi
 • Gezellig samen aan tafel genieten van heerlijke gezonde maaltijden die met liefde bereid zijn door onze kok.

Accommodatie:

We verblijven in een prachtig vakantiehuis gelegen in een doodlopende straat op slechts 400 meter van het stuwmeer van Bütgenbach. Er is voor iedereen een eigen kamer voorzien met een eigen douche, toilet, terras en zicht op het meer.

Dit is een unieke en levensveranderende beleving. Er kunnen max 14 personen mee dus twijfel niet en zorg dat je erbij bent.

 

Getuigenissen

Tom brengt rust.
Rust in je hoofd, rust rondom jou.

Ik ben een koukleum… écht.
Enkel met een zware hittegolf zal je me in minder dan 5 minuten het zwembad zien ingaan… een verwarmd zwembad weliswaar.

Een ijskoud meer van Bütgenbach in putteke winter is dus op zijn zachtst uitgedrukt een uitdaging.

En toch… in januari 2019 nam ik deel aan een Winterbelevingsweekend met Just Breathe.
Een weekend opgebouwd rond de Wim Hof methode: ademhaling, koude blootstelling, en de kracht van je eigen hoofd en lijf.
Een weekend vol afwisseling dus… en vol uitdaging.

Isabel Van Weyenberg

“De WHM workshop bij Tom Stijven was voor mij een super ervaring. “
Tom is een zeer sympathieke en gedreven gastheer.
Vanuit zijn WH kennis geeft hij een prima introductie. Je gaat naar huis met voldoende achtergrond informatie en praktische tips.

Door de “niets moet” sfeer die er hangt verlegd iedereen zijn grens om in het ijsbad te stappen.”

Peter Geudens

Na een rug operatie was ik wat kilotjes bij gekomen en had ik het moeilijk om de draad op te nemen. Door deze workshop heb ik terug de motivatie en gedrevenheid bekomen om mij terug te herpakken. Het vernieuwende binnen deze workshop… leren ademen en uw lichaam tot rust brengen heeft mij enorm gestimuleerd waardoor ik momenteel terug op mijn gezond gewicht zit en terug sportief bezig ben. De persoonlijke begeleiding van Tom is iets wat mij dagdagelijks blijft triggeren. Voel jij je niet goed in je vel om welke reden dan ook.. volg eens een workshop… je kan er niet mee verliezen.. je kan er alleen maar beter van worden.. Just do it.

Luc

Na een lange zoektocht naar een oplossing voor mijn vermoeidheidsprobleem, waarbij nergens een duidelijk antwoord kon gegeven worden op de vraag wat de oorzaak hiervan was, kwam ik “via-via” terecht op de workshop van Tom in oktober 2016.

Het was een zeer fijne groep met veel gelijkgestemde zielen maar toch ook van allerlei slag : lotgenoten in moe-zijn of zich niet goed voelen, nieuwsgierigen die wel eens wat meer wilden weten over het wat en hoe van de Wim Hof Methode, instructeurs enz. … .

De uitleg van Tom was zeer duidelijk en de workshop goed gestructureerd. De eerste fysische ervaringen met de ademhalingstechniek waren echt een openbaring ; hoe je met zuurstof zulk een effect kan krijgen. Het was ongelooflijk. Er volgden nog enkele basis-yoga oefeningen en een blote- voeten-wandeling door het bos, om te eindigen met het befaamde ijsbad. 

Luc Smet

…want de workshop heeft mijn leven echt veranderd.

Ik heb veel meer vertrouwen in mijn eigen geest en lijf, en in het leven zelf, en veel minder snel stress, spanningen, angsten, paniek, moe, machteloos…

Echt een heel groot verschil… Ik voel me veel sterker en dichter bij mezelf. Eigenlijk over het algemeen meer eigenwaarde en zelfcontrole, waardoor ik alles wat realistischer kan zien, en meer op afstand.

En waardoor ik dus minder meegesleept word in de drukke buitenwereld. Het is alsof ik nu eindelijk zelf aan het stuur zit van mijn leven. Nu voel ik ook pas echt dat ik aanwezig ben in mijn lijf, in plaats van constant te vluchten naar de jungle in mijn hoofd. Diepe zucht, van opluchting…

Riet
Workshop Zottegem augustus 2016

Tom legt de methode heel goed en op een no-nonsense manier uit. Ik was meteen overtuigd om er verder mee aan de slag te gaan.

Ik neem sowieso iedere dag een koude douche, soms een bad en let er op om meer koude-gewenning momenten in mijn leven in te lassen. De ademhalingstechniek is een vast onderdeel van mijn dagelijks meditatie-moment geworden. Ik ervaar onmiddellijk een diepere en meer gefocuste meditatie wanneer ik start met de Wim Hof ademhalingstechniek.

Sara