Waarom investeren in het menselijk kapitaal van jouw bedrijf?

In 2022 zijn er 485.000 langdurig zieken. 178.000 daarvan zijn thuis wegens Psychisch lijden, burn-out en depressies.

Dit is een stijging van 46% op 5 jaar. De verwachting is dat er 600 000 langdurig zieken thuis zullen zitten in 2035.

Los van de maatschappelijke kostprijs kampen bedrijven tegenwoordig met een nog groter probleem. Als vroeger iemand er lange tijd uitviel dan werd deze vervangen door een tijdelijke hulp.

Nu is echter de visvijver leeg, er zijn ongeveer 72000 openstaande vacatures die niet ingevuld raken.

 Dus dan valt de werkdruk op de schouders van de collega’s. Hoog tijd dus om te investeren in de veerkracht, weerbaarheid en fysieke en mentale gezondheid van je werknemers.

Deze bedrijven gingen jou voor

Aanbod bedrijven

Basis Ademhaling Training

Ademhaling Trainingen

Ademhaling als Afstands-bediening

WH ademhaling
Ijsbadtraining

Bewust Verbonden Ademen

Ijsbad

Ademhaling voor Sportprestaties

Adem Trajecten

Belevingsdagen

Basis Ademhaling Training

Ademhaling Trainingen

Ademhaling als Afstands-bediening

WH Ademhaling Ijsbadtraining

Bewust Verbonden Ademen

Ademhaling Trainingen

Ademhaling voor Sportprestaties

Adem Trajecten

Bedrijfstrainingen

Waarom is ademhaling zo belangrijk? Onze genen kunnen onze levensstijl niet meer volgen. Ons DNA is nog steeds die jager verzamelaar van 15.000 jaar geleden, maar de afgelopen decennia zijn onze leefwereld en onze maatschappij zo snel veranderd dat we in ons hoofd leven en vervreemd zijn van ons lichaam.

De sociale verwachtingen en hoge werkdruk eisen hun tol en een verstoorde ademhaling is daar een gevolg van met een enorme impact op onze fysieke en/of mentale gezondheid.

I Basis ademhaling

In onze fundamentele ademhalings-training bieden we een wetenschappelijk onderbouwde benadering om de essentie van ademhaling te begrijpen en de mogelijke impact ervan op de gezondheid te ontdekken. Via doeltreffende tests analyseren we de ademhaling van de deelnemers. Vervolgens delen we praktische oefeningen en geavanceerde technieken om deze te optimaliseren, wat niet alleen hun welzijn verbetert, maar ook een positieve impuls geeft aan hun gezondheid.

Ontdek de kracht van een gezonde ademhaling voor een bloeiende bedrijfscultuur.

II Ademhaling als afstandsbediening van je brein

In de vervolgworkshop, na het volgen van de basistraining ademhaling, ontdek je nu hoe je ademhaling fungeert als de afstandsbediening van je brein. Deze sessie gaat verder dan de basis en richt zich op het gebruik van je ademhaling om directe invloed uit te oefenen op je mentale toestand. Omdat hoe je ademt, direct gekoppeld is aan hoe je je voelt, krijg je inzicht in de kracht van bewuste ademhaling om je emoties en welzijn te sturen.

Leer de kunst van ademhaling als een instrument voor het beheersen van je gemoedstoestand, en ontdek hoe je altijd de keuze hebt om je ademhaling – en daarmee je gevoelens – te beheersen. Transformeer je ervaringen en verbeter je welbevinden door bewust gebruik te maken van deze essentiële levensvaardigheid.

III Wim Hof methode ademhaling

In de basistraining ademhaling benadrukten we het belang van ons autonome zenuwstelsel, vergelijkbaar met gas (sympathicus) en rem (parasympathicus) pedalen. Het is duidelijk dat wij als Westerlingen vaak bedreven zijn in het activeren van onze sympathicus, de ‘fight & flight’ respons, maar minder bekend zijn met het activeren van de parasympathicus, die verantwoordelijk is voor ‘rest & digest’. Dit evenwicht is cruciaal voor een optimaal functionerend lichaam.

De Wim Hof ademhaling biedt een doeltreffende en eenvoudige methode om je brein te trainen om soepel te schakelen tussen actie en rust, waardoor je autonome zenuwstelsel gereguleerd wordt. Deze techniek versterkt niet alleen je fysieke systeem maar is ook waardevol om je mentale veerkracht te vergroten, vooral door tijdens de adempauze om te gaan met de toenemende ademprikkel.

IV IJsbad workshop

Wetenschappelijke publicaties bevestigen de fysieke voordelen van koude blootstelling, zoals het stimuleren van het immuunsysteem en bevorderen van spierherstel. Maar het gaat verder: mentaal biedt het een energieke boost, helpt het accepteren wat niet veranderd kan worden, brengt je in het moment, en met de juiste ademhaling en mindset brengt het rust in je gedachten. Genieten van meditatieve rust in 5°C water is mogelijk en leert een belangrijke levensles: comfortabel zijn in het ongemakkelijke. Blijf de baas in je hoofd, accepteer wat niet veranderd kan worden, en laat los om energieverlies en stress te verminderen.

V Ademhaling voor sporters

Moedig je medewerkers aan om actiever te zijn of biedt jouw bedrijf fitnessabonnementen en sportfaciliteiten aan? Hoewel beweging onmiskenbaar gezond is, heb je ooit overwogen om specifieke ademtraining aan te bieden voor verbeterde sportprestaties?

Wat als ik je vertel dat je de prestaties van je team met 3 tot 8% kunt verbeteren door gerichte aandacht te besteden aan de ademhaling? Ontdek de impact van ademtraining op sportprestaties en voeg een waardevol element toe aan het welzijnsprogramma van jouw bedrijf.

VI Sessie bewust verbonden ademen

Heb je het emotionele welzijn van je medewerkers al eens gepeild? Ons welzijn, zowel persoonlijk als professioneel, hangt nauw samen met onze emotionele toestand. Een ademsessie biedt ruimte om emotionele bagage los te laten, blokkades te doorbreken en een lichter, vrijer leven te omarmen.

Bewust verbonden ademen is een eenvoudige techniek gericht op contact maken met je levensenergie. Tijdens de sessie verdiep je je ademhaling, ontdek je je huidige staat en laat je emotionele spanningen los. De sessie begint met een introductie en deelronde, geleidelijk overgaand naar bewust verbonden ademen via meditatie. Na de sessie is er ruimte voor reflectie in een afsluitende deelronde. Deze ademsessie, in samenwerking met Breathreflection, wordt geleid door mijn partner Sonja Blommaert, een ervaren energetisch ademcoach.

VII Ademhalingstraject

Wil je de kracht van ademhaling en ijsbaden optimaal benutten voor je team? Overweeg een uitgebreid ademtraject, waarbij ik in elke 2 uur durende sessie dieper inga op basisademhaling, ademhaling als afstandsbediening, Wim Hof ademhaling en het ijsbad. De sessies vinden om de 2 tot 4 weken plaats.

Elke sessie omvat een uitgebreide kennismaking, individuele uitdagingen ontdekken, een gezondheids- en stressbelevingsvragenlijst invullen, meer tijd voor individuele situaties, starten met feedback en vragen over vorige sessies, en uitgebreid oefenen.

Na het traject vullen deelnemers opnieuw dezelfde vragenlijst in voor meetbare impact, die dan met de opdrachtgever wordt besproken in een aparte sessie, en indien gewenst, met de groep.

Liever volledig op maat van jouw medewerkers of een combinatie?

Hulpmiddelen

Ontdek onze kortingen op hulpmiddelen voor zelfzorg. Kwalitatieve producten die je helpen om je gezondheid te ondersteunen. Innovatieve technologische hulpmiddelen zoals Airofit en Moonbird maar ook online cursussen en simpele mondpleisters voor betere nachtrust. Transformeer oude gewoontes naar nieuwe routines voor een gezonder, gelukkiger leven.

Hulpmiddelen

Ontdek onze kortingen op hulpmiddelen voor zelfzorg. Kwalitatieve producten die je helpen om je gezondheid te ondersteunen. Innovatieve technologische hulpmiddelen zoals Airofit en Moonbird maar ook online cursussen en simpele mondpleisters voor betere nachtrust. Transformeer oude gewoontes naar nieuwe routines voor een gezonder, gelukkiger leven.