Tom Stijven

Mijn naam is Tom Stijven, geboren en getogen in de Kempen

Ik ben betrokken geraakt bij ademwerk doordat ik fibromyalgie had, 6 jaar lang was ik altijd moe, had altijd pijn en dokters hadden geen antwoorden of oplossingen voor mij.

Tot ik in 2014 bij Wim Hof terechtkwam en door zijn methode zeer snel herstelde. Dat inspireerde mij om de eerste Belgische WHM instructeur te worden.

Eerste Belgische WHM instructeur

Ik heb in de periode 2008-2014 ernstige gezondheidsproblemen gehad, met name constante spierpijn en verzuring in mijn benen die steeds erger werd, tot op het punt dat ik niet meer in staat was om te werken. Toen heb ik mijn eigen bedrijf stopgezet en ben in de ziektewet terecht gekomen. Na 2 jaar dokters en universitaire ziekenhuizen aflopen, kreeg ik de diagnose Fibromyalgie. Medicijnen als antidepressiva en spierontspanners hielpen niet en uiteindelijk stelden de artsen voor om een pijnkliniek in te schakelen.

Daar heb ik vriendelijk voor bedankt!

Het is zo simpel, maar zo krachtig

Maar toeval wil dat ik diezelfde week via mijn moeder hoorde over Wim Hof en zijn methode. Ik heb me, na het bekijken van een uitzending, meteen ingeschreven voor een weekendcursus en ben daar als het ware terug tot leven gekomen. Mijn pijnen verdwenen binnen de kortste keren en ik functioneerde weer. Ik heb toen meteen beslist om de instructeursopleiding te volgen omdat ik deze kennis wil delen met de wereld, het is zo simpel en zo krachtig dat ik ervan overtuigd ben dat dit heil kan brengen voor duizenden mensen.

Mijn eerste kennismaking met de WHM was in mei 2014. Sindsdien had ik geen klachten meer, waardoor ik voluit kan werken, sporten én leven. 

Sterker nog, ik heb me nog nooit in mijn leven zo sterk en vitaal gevoeld als nu, zowel fysiek als mentaal.

Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Schrijf je in voor een workshop en ervaar het zelf.

Life will never be the same!

Afgeschrikt door het ijsbad

Omdat zoveel mensen afgeschrikt werden door het ijsbad, wist ik dat ik het anders moest aanpakken. Ik probeerde verschillende ademtechnieken en methodes en ontdekte zo Stig Severinsen’s Breatheology.

Onmiddellijk begreep ik dat dit was wat ik nodig had. De combinatie van eeuwenoude technieken verklaard – en bevestigd – door moderne wetenschap is wat “nuchtere” Westerlingen nodig hebben om gemotiveerd te geraken en met ademhaling aan de slag te gaan.

Ik besloot om Breatheology instructeur te worden en stelde me kandidaat voor de opleiding. Na een gesprek met Stig werd ik toegelaten tot de opleiding en haalde in mei 2019 mijn instructeurs certificaat.

Daar stopte het niet want ik kreeg meteen de kans om verder te gaan en de opleiding Master Instructor te volgen. Dit traject gaf me ondermeer de kans om in het buitenland mee les te geven aan de volgende lichting instructeurs.

Breatheology instructeur

Na het behalen van mijn Breatheology instructeurs certificaat realiseerde ik me al snel de diepgaande impact van het trainen van je ademhalingsspieren.

Het trainen van de ademhalingsspieren is niet alleen gunstig voor mensen die extreme uitdagingen aangaan. Het heeft ook brede toepassingen in het dagelijks leven. Door bewust met je ademhaling bezig te zijn, kun je stress verminderen, je concentratie verbeteren en een gevoel van kalmte bevorderen.

Ademhalingstraining is werkelijk een krachtig instrument voor een gezonder, gebalanceerder en meer vervuld leven. Daarom ben ik ook samenwerkingen aangegaan met enkele tools die jou daarbij helpen.

Profboxer Joyce Van Ee

The game is on! On Februari 5th '22 profboxer @joyce.van.ee will step back in the ring to fight for the Belgian title. As from today i will be her breathing coach, combining all my knowledge of breathing for performance with the @airofit_sport programs. Just Breathe!

The game is on!
On Februari 5th ’22 profboxer @joyce.van.ee will step back in the ring to fight for the Belgian title.
As from today I will be her breathing coach, combining all my knowledge of breathing for performance with the @airofit_sport programs.

Just Breathe!

Samenwerking met Airofit

Omdat het trainen van je ademhalingsspieren vaak over het hoofd gezien wordt maar o zo belangrijk is voor je prestaties ben ik ook een samenwerking aangegaan met Airofit. Dit is een geweldig toestel dat je dagelijks enkele minuten gebruikt om mee te ademen om op die manier krachtiger en efficiënter te ademen. Denk aan astma, copd, long covid, maar ook zingen, blaasinstrumenten bespelen en natuurlijk voor elke vorm van sport, profesioneel of recreatief. Met veel plezier verzorg ik voor hen dan ook regelmatig webinars over verschillende facetten van ademhaling.

bij aankoop van een toestel kan je 15% korting krijgen met de code “justbreathe”

Samenwerking met Moonbird

Een ander technologisch hoogstandje is de “Moonbird”, een zeer intiutieve ademtrainer ontworpen door een Vlaamse broer en zus.

Dit toestel raad ik vaak aan voor mensen die moeite hebben om tot rust te komen en in slaap te geraken. Vooral als het voor hen te lastig is om andere oefeningen te onthouden. Ook voor kinderen is dit een aanrader omdat het zo intiütief werkt. De Moonbird hou je gewoon in je hand en je volgt de beweging met je ademhaling, simpel en efficient.

bij aankoop van een toestel kan je 10 euro korting krijgen met de code “TOMS5”

It’s my passion to share the knowledge and inspire people to take control of their mental and physical health and to help change the world, one breath at a time.

Just Breathe!